Stichting Creatief Centrum Sittard

Iedereen met niet aangeboren hersenletsel / afasie moet kunnen meedoen!

Website in ontwikkeling

Hier kunt u het laatste nieuws over onze stichting bekijken.

Op maandag 10 juli was er een bijzondere bijeenkomst voor alle deelnemers aan onze groepen.

Het geplande bezoek aan museum Het nieuwe Domein kon door verbouwing niet doorgaan.

Nicole Geilen, die ons zou rondleiden door het museum, was bereid naar het atelier te komen.

Samen met Birgitta bereidde ze de middag voor.

Van 14.00 tot 16.00 uur gaf ze een gastles Visual Thinking Strategies.

Zelf zegt Nicole daarover:

“Ik ben gefascineerd hoe je kunst persoonlijk kunt waarnemen en interpreteren. Met kijk- en denkmethodieken leer ik mensen om verbinding te maken met kunst.

Ik geloof dat we allemaal kunst kunnen gebruiken als hulpmiddel om te vertragen, om persoonlijke, communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en om creatief te denken. Ik houd ervan mensen te helpen verbindingen te leggen met kunstwerken en met elkaar, door middel van gesprekken op basis van kunst en objecten.”

De groep was groter dan normaal. De inrichting van het atelier was voor de gelegenheid aangepast. Iedereen kon in rust de les volgen.
Nicole nodigde de deelnemers uit om te vertellen wat ze zagen. Er ontstonden mooie gesprekken.

Na de middag waren er alleen enthousiaste reacties.